Mëlçia jonë është një organ i lënë pas dore. Por nuk është mit që gjithçka filtrohet atje, veçanërisht toksinat. Çdo gjë që hamë ose pimë ndikohet kryesisht nga cilësia dhe sasia.
Sasi të mëdha të disa ushqimeve mund ta vështirësojnë punën e saj dhe madje të çojnë në infiltrim yndyror (yndyrë në mëlçi) ose edhe në cirrozë.
Disa të tjerë i bëjnë shumë mirë. Një shembull i shkëlqyer është angjinarja, e cila fjalë për fjalë pastron mëlçinë.
Ja një listë e ushqimeve më të mira që duhet të keni në pjatën tuaj çdo ditë, si dhe ato më të këqijat që duhet të shmangni për një mëlçi të shëndetshme:
Më të mirat
Tërshërë
Boronica
Kafe e zezë e thjeshtë
Ujë
Spinaq
Angjinare
Brokoli
Çaj jeshil
Bimë të freskëta
Bajame
Më të keqjat
Sheqer i tepër
Kripë e tepërt
Ushqime yndyrore (yndyrna të ngopura si ato në ushqimet e dëmshme)
Alkooli
Ushqime të standardizuara (si karkaleca deti, patate të skuqura, etj.)