Studimet e fundit tregojnë se heqja e proshutës së derrit dhe alkoolit nga dieta mund të ketë një ndikim të madh në uljen e rrezikut të kancerit. Analiza e bërë nga World Cancer Research Fund (WCRF), e cila përfshiu të dhënat e mbi 51 milion njerëzve, ka arritur në përfundimin se edhe sasitë e vogla të mishit të derrit dhe pijet alkoolike mund të rrisin ndjeshëm rrezikun e sëmundjeve të lidhura me kancerin.
Ekspertët e WCRF e kanë klasifikuar proshutën e derrit si karcinogjen të njohur për njerëzit, që do të thotë se konsumi i saj mund të shkaktojë zhvillimin e qelizave kancerogjene. Nga ana tjetër, alkooli lidhet me disa lloje kanceri, përfshirë atë të gojës, fytit, gjirit dhe mëlçisë. Eliminimi i këtyre produkteve dhe zëvendësimi i tyre me ushqime të shëndetshme, si perimet, frutat dhe burimet natyrale të proteinave, mund të jetë një hap i rëndësishëm për mbrojtjen e shëndetit.
Ekspertët theksojnë se çfarë vendosim të hamë dhe pimë çdo ditë ka ndikim të drejtpërdrejtë në shëndetin tonë të nesërm. Një dietë e ekuilibruar dhe e pasur me ushqime natyrale jo vetëm që ndihmon në uljen e rrezikut të kancerit, por përmirëson edhe mirëqenien e përgjithshme, energjinë dhe funksionimin e organizmit.
Investimi në shëndetin tuaj fillon nga zgjedhjet e përditshme. Hiqni proshutën e derrit dhe alkoolin, dhe jepini trupit mundësinë për një jetë më të gjatë, më të shëndetshme dhe më aktive.