Kryetari i Cremonese-s, Davide Nicola, ka bërë një ndryshim të rëndësishëm në menusë e klubit, duke u siguruar që lojtarët e racave dhe kombësive të ndryshme të kenë mundësi për të zgjedhur ushqimin e tyre të preferuar dhe të jenë të kënaqur. Jamie Vardy, sulmuesi veteran, është i njohur për omletat me djathë dhe proshutë që i konsumon me bishtaja në anë, një zakon nga koha e tij në Leicester, të cilin duket se vazhdon ta ndjekë.
Duke folur për gazetaret, Nicola shpjegoi se tashmë kanë mëngjes dhe drekë të individualizuara për lojtarët. “Nuk ka më një menu të vetme për të gjithë. Kulturat janë të ndryshme, nevojat janë të ndryshme dhe po ashtu edhe alergjitë. Çdo lojtar ka menunë e tij personale, dhe nuk ka nevojë të monitorojmë këto gjëra, sepse ato janë pjesë e stilit të jetesës së lojtarëve,” tha ai.
Ai theksoi rëndësinë e Vardy-t duke e quajtur atë një pikë referimi për ekipin. “Si trajner, mund të them se kampionët e mëdhenj janë njerëz të jashtëzakonshëm të thjeshtë. Ata e dinë çfarë duhet të bëjnë dhe si ta bëjnë atë. Kurrë nuk tregojnë qëndrime që nuk janë konstruktive për ekipin. Një kampion dallon nga një lojtar i zakonshëm jo vetëm për cilësitë e tij të mëdha në fushë, por gjithashtu për shpirtin dhe vetëdijen për atë që përfaqëson.”
Një kampion i vërtetë nuk gabon në qasjen e tij, është shumë i sigurt në vetvete dhe i lehtë në zemër, gjithmonë i gatshëm për të stërvitur. “Ai ka zakonin e tij, por erdhi këtu me mentalitetin e të qenit në dispozicion,” përfundoi Nicola.
Ky ndryshim në menunë e klubit ka tilu përmirësimin e atmosferës dhe bashkëpunimin, duke bërë kështu që lojtarët të ndihen më të vlerësuar dhe të motivuar për të dhënë më të mirën në fushë.










