Aciditeti dhe problemet me fryrjet në stomak janë jo vetëm bezdisëse por shkaktojnë parehati të madhe. Aciditeti në stomak shoqërohet me një ndjesi djegieje në kraharor.
Goja merr shije të athët ndërkohë që fyti acarohet si pasojë e tij.
Një prej shkaqeve kryesore të aciditetit të lartë në stomak është ngrënia e shpeshtë e ushqimeve të përpunuara dhe jo të freskëta. Megjithatë, nuk përjashtohen mungesa e aktivitetit fizik, ushqyerja jo e rregullt, pirja e tepërt e alkolit dhe stresi.
Farat e karafilit janë të pranishme gjërësisht në traditën e kuzhinës shqiptare dhe gjenden edhe në markete. Përveç shijes së mirë dhe karakterisitike në gatim, ato përdoren edhe në mjekësinë popullore.
Farat e karafilit rekomandohen kundër dhimbjeve të kokës, diabetit, infeksioneve nga mikrobet, sinozitit, gripit dhe të ftohurës. Ato forcojnë sistemin imunitar, mbrojnë mëlçinë dhe përmirësojnë dendësinë kockore. Këto fara plot aromë përmirësojnë higjenën e gojës dhe largojnë erën e keqe të saj.
Kjo erëz nxit prodhimin e pështymës, lehtëson lëvizjen e ushqimit në stomak, përmirëson tretjen dhe qetëson menjëherë urthin. Karafili eliminon acidin e tepërt të prodhuar në stomak dhe e qetëson atë.